субота, 30. мај 2009.

МИШЉЕЊА: Опорезован фашизам








Ценовник фашистичког асортимана, донет законом у петак 29.05.2009 , омогућио је грађанима Србије да коначно на законит начин , почну да користе фашистичке симболе без страха од затворских санкција, плаћајући за своју чудну потребу, цену од 5 хиљада до милион динара.

Овим ценовником ће се регулисати и употреба ових симбола код оних грађана који осећају анимозитет према њима, тако што ће им бити омогућено да као у земљи порекла овог закона Немачкој, плате прекршајном казном истицање прецртаних фашистичких симбола. 1 )
Предлагач овог ценовника није следио европски ценовник ових услуга, већ је цену прилагодио куповној моћи грађана Србије, чиме је омогућио сваком средње имућном грађанину (по класном пореклу потенцијалном фашисти) да ову цену не плаћа натурално у затворским данима, већ у ,,ситним" парама. 2)
Доношењем овог закона , очекује се да ће на слободу из сомборског затвора бити пуштен студент Миодраг Стефановић (који се за разлику од Давидовића савесно одазвао позиву државе), који је на трибини 9. новембра 2005 отвореним дланом поздрављао своје окупљене сународнике и колеге АНТИФА убеђења.
На суђењи осуђени се бранио констатацијом ,која је историјски и логички утемељена, да се наведени поздрав може користити само према пријатељима и да из самог значења појма ПО-ЗДРАВ проистиче позитивна порука према ономе ком се упућује.
Затворска казна од 6 месеци због ПО-ЗДРАВ-а која је почела да му тече од од 1. априла (свака симболичност је случајна) ове године , постала је безпредметна доношењем овога ценовника.


1)Nemački sud osudio prodavca antinacističkih majica i bedževa, na kojima je kukasti krst precrtan crvenom bojom.
Sudija u Štutgartu Volfganf Kelmer je osudio prodavca zbog mogućnost popularisanja kukastog krsta, 60 godina posle Drugog svetskog rata.
"Masovna prodaja bi mogla da podriva status tabua svastike", ocenio je Kelmer.
Prema nemačkom zakonu, za izvođenje nacističkog pozdrava i nošenje nacističke uniforme i svastike, kazna je novčana ili do tri godine zatvora.

2) Osuđeni prodavac (32), koji je prodavao ANTIFA majice i bedževe preko interneta, kažnjen sa 3.600 evra. Sud je naredio i zaplenu robe. 30. septembar 2006. Izvor: Beta








Нема коментара: